Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa ROMEO GTV/Spider 916 - 1996/2004 Review: Лош двигател ли е 2.0 TWIN SPARK?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa ROMEO GTV/Spider 916 - 1996/2004 Review: Лош двигател ли е 2.0 TWIN SPARK?!?

Здравейте това е новото ни видео от нашата поредица за по-редки и интересни автомобили.В това видео ще ви покажем един култов за времето си автомобил, който е бъдеща класика 🇮🇹️🇮🇹️🇮🇹️ Коментирайте, харесвайте и се абонирайте за нас! ето тук ще постна и линк към страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/superautobg/
    А ето го и самото видео: https://www.youtube.com/watch?v=ErZKumOMFwM
    Alfa Romeo GTV 916 1.8TS
    Alfa Romeo Spider 916 2.0TS
    Fiat Barchetta 1.8 16v

2.0 TS е лош двигател, но 2.2 JTS е още по-лош. А иначе темата за този двигател вече не е актуална и с тези клипчета няма да впечатлиш никого, най-малкото защото за тези двигатели всеки вече знае всичко. Но ти не се отчайвай и не губи кураж, както казваше Анди Уорхол - всеки има нужда от своите 15 минутки слава...
    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
      2.0 TS е лош двигател, но 2.2 JTS е още по-лош. А иначе темата за този двигател вече не е актуална и с тези клипчета няма да впечатлиш никого, най-малкото защото за тези двигатели всеки вече знае всичко. Но ти не се отчайвай и не губи кураж, както казваше Анди Уорхол - всеки има нужда от своите 15 минутки слава...
      Ти вземи научи двигателите първо, г-н Трол.

Браво за ентусиазма на момчетата, има какво да учат, но с желание всичко се постига!
      Now: 156 2.5 V6 24V
      Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Специално 2.0-ките съм ги научил, 2 броя съм притежавал и много добре знам "детските болести" и особености на този мотор.
        Какъв ентусиазъм, какви момчета? Какво може да се научи от клипа, което е специфично за 2.0 Twin Spark-a? Нищо! Целият клип беше една видео обява за продажба на този автомобил. И най-важният момент - колата е на шефа на сервиза, което било гаранция, че е поддържана добре. Пълен смех!

Comment

Специално 2.0-ките съм ги научил, 2 броя съм притежавал и много добре знам "детските болести" и особености на този мотор.
          Какъв ентусиазъм, какви момчета? Какво може да се научи от клипа, което е специфично за 2.0 Twin Spark-a? Нищо! Целият клип беше една видео обява за продажба на този автомобил. И най-важният момент - колата е на шефа на сервиза, което било гаранция, че е поддържана добре. Пълен смех!
          Какво като правят реклама? Нали и те трябва да ядат от някъде... това, че ти си хай левъл мастер алфист и знаеш всичко за туин спарка, можеше просто да споделиш какво се пропусна и какво не, за да си вземат поука, вместо да се правиш на интересен и да се хвалиш колко алфи си имал.

Comment

2.0 TS е лош двигател, но 2.2 JTS е още по-лош...
            Ам от 1.9 JTS и 2.0 JTS кой е по-добър и кой е по-добър и кой още по-лош от 2.0 TS
            Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
            Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Италиански двигател няма лош, нито бензин нито дизел.
              Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Колега, сподели слабостите на TS двигателя, да знам какво ме очаква, защото аз до сега, а това са повече от 10г. на 2та ми TS, освен масла, и ангр. комплект, друго не съм сменял, и до момента са в прекрасна кондиция, но явно аз съм голям късметлия.

Comment

и аз имам 10 годишен опит 1,6 t.s. Само масло и то смяна на 20000 км. Железен двигател, стига сте търсили под вола теле, тоя двигател само газ до зумера, демек 6300 оборота и никакви проблеми. Стига сте чели немските медии, където пишат само пропаганди.
                  Last edited by toto99; d.m.y г., 15:15.
                  Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Анкетата:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=36224
                    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от ZaRoo Покажи съобщение
                      Колега, сподели слабостите на TS двигателя, да знам какво ме очаква, защото аз до сега, а това са повече от 10г. на 2та ми TS, освен масла, и ангр. комплект, друго не съм сменял, и до момента са в прекрасна кондиция, но явно аз съм голям късметлия.
                      1. Проблемен вариатор, който не се оправя и с ремонтен комплект (след 3-4000 км се разтраква пак).
                      2. Нарушено смазване на биелния лагер на 4-ти цилиндър при продължителна работа на двигателя на високи обороти.
                      3. "Клатене" на оборотите на празен ход, когато колата е в движениение (на доста 2.0-ки го има това).
                      4. Забиване на муцуната, когато потеглиш и двигателя е студен.
                      5. Проблеми с клапана на картерните газове.

Ако за 10 години освен масла и ангренаж не си правил нищо друго има три варианта:
                      1. Мислиш ни за балъци.
                      2. Отнасяш се немарливо (поне носачи да беше казал, че си сменял, можеше и да повярваме).
                      3. Свързваш се с музея на Алфа Ромео, взимат колата ти, излагат я на почетно място в бронирана витрина, а теб те компенсират с Джулия.

Comment

1. Проблемен вариатор, който не се оправя и с ремонтен комплект (след 3-4000 км се разтраква пак).
                        2. Нарушено смазване на биелния лагер на 4-ти цилиндър при продължителна работа на двигателя на високи обороти.
                        3. "Клатене" на оборотите на празен ход, когато колата е в движениение (на доста 2.0-ки го има това).

Ако за 10 години освен масла и ангренаж не си правил нищо друго има три варианта:
                        1. Мислиш ни за балъци.
                        2. Отнасяш се немарливо (поне носачи да беше казал, че си сменял, можеше и да повярваме).
                        3. Свързваш се с музея на Алфа Ромео, взимат колата ти, излагат я на почетно място в бронирана витрина, а теб те компенсират с Джулия.
                        От това което си написал нищо не отговаря на истината за моят ТС 1,8 двигател. По окачване съм сменил защото е било необходимо само тампони на горни носачи.
                        Пълни глупости, особено за лагера, ако си караш в нормални обороти нищо му няма. Само идиоти си трошат двигателите.
                        Тази кола я карам навсякъде от морското равнище до 1950 м съм се качвал най-високо. По всякакви пътища. При внимателно каране е неразрушима.
                        Вече ако имаш болни амбиции да си пилот от ф1 ще сменяш двигател като тях след всяка дестинация.
                        Last edited by lordliness; d.m.y г., 01:56.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          От това което си написал нищо не отговаря на истината за моят ТС 1,8 двигател. По окачване съм сменил защото е било необходимо само тампони на горни носачи.
                          Пълни глупости, особено за лагера, ако си караш в нормални обороти нищо му няма. Само идиоти си трошат двигателите.
                          Тази кола я карам навсякъде от морското равнище до 1950 м съм се качвал най-високо. По всякакви пътища. При внимателно каране е неразрушима.
                          Вече ако имаш болни амбиции да си пилот от ф1 ще сменяш двигател като тях след всяка дестинация.
                          +1

С едно допълнение:

Аз освен ангренажи и масло, съм сменял и горен носач на 3 - ти цилиндър, бензинова помпа на разпределителен вал, а така също и дисковете и накладките на всичките бутала
                          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 08:01.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

1. Не знам за колега или познат, който вариатора го е оставил на пътя. Просто се сменя с ангренажният комплект.

2. Това съм го чел някъде, но никакъв опит с такъв ремонт нямам, а съм давал газ сериозно на всички ТС-та които съм имал.

3. Това клатене го имат само моторите с пластмасовия капак/колектор и много добре знаят всички, че са 3-4 причините за този проблем, където се разрешава с максимум 300-400лв.

4. Този проблем е 100% дебитомер. - Слабо качество не само на ТС моторите.

5. За първи път чувам за такъв проблем на ТС.

...

Какво общо имат носачите с двигателя, който коментираме?

Относно музея, преди седмица бях там и ми направи впечатление, че имаше изложени само бензинови екземпляри, защо ли?

И така като гледам, нищо различно не написа от това, което се каза в клипа... важното беше да хейтнеш.. :/
                            Last edited by italfen; d.m.y г., 08:21.

Comment

Никой не правя на балък, и от всичко което си изброил, аз съм ги нямал тези проблеми, ако искаш вярвай, и изброените от теб неща, не са проблем на двигателя, а от многото му километри, 300хиляди и на горе,всичко си има някакъв лимит, а за издевателствата над него,нищо не споменаваш, колко колеги преместиха прекъсвачите над 7000 оборота, баланс валове махнаха, охладителя на маслото, и още куп щуротии.

---------- Post added at 08:44 ---------- Previous post was at 08:37 ----------

Колегата Italfen, ти е отговорил, какво дискутираме в случая.

Comment

Working...
                              X